Yhdistys

Klaukkalan Metsäkylän VPK ry:llä on sammutus sopimus Keski- Uudenmaan Pelastus laitoksen kanssa.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Tomi Raekannas, Sihteerinä Jori Alho, rahastonhoitajana Esa Penttilä ja Isännöitsijänä Aarre Laitila, varapuheenjohtajana toimii Tomi Toivomäki ja hallituksen jäseninä Arto Laitila, Teemu Kumpulainen, Jussi-Pekka Huttunen. Yhdistys toimii omistamassaan kiinteistössä Palokunnankuja 18, 01810 Luhtajoki.

Palokunnantalo valmistui 1961 mittavan talkootyön tuloksena. Kiinteistöä hoidetaan edelleen talkoo voimin, niiltä osin kuin se on mahdollista. Kiinteistö vaatii jatkuvaa huolenpitoa, jotta sen kunto ja käytettävyys säilyisi moitteettomana. Yhdistys saa varoja toimintaansa vuokraamalla kiinteistön juhlasalia, liikehuoneistoa sekä talonmiehen asuntoa. Juhlasalissa toimii mm. Nurmijärven Seurakunnan päiväkerho. Palokunnantalo toimii kyläläisten, sekä kylässä aktiivisesti toimivien yhdistyksien kokoontumispaikkana.

Juhlavuoden kunniaksi vuonna 2011 yhdistykselle valmistui paraatilippu, joka vihittiin käyttöön 19.10.2011 Nurmijärven seurakuntakseskuksessa, lipun vihki kirkkoherra Ari Tuhkanen. Lipun juhlallisen naulauksen suoritti yksitoista eri aikakauden edustajaa. Lipun suunnitelusta, sekä toteutuksesta vastasivat Esa Penttilä ja Helsingin Lipputehdas.