Esittely

Klaukkalan Metsäkylän VPK Ry on vuonna 1951 perustettu Keski-Uudellamaalla Nurmijärven kunnassa toimiva sopimuspalokunta. Nurmijärven kunta on väkiluvultaan Suomen suurin maalaiskunta, asukkaita n. 43300 ja pinta-alaa 367 neliökilometriä. Metsäkylän VPK toimii Keski-uudenmaan Pelastuslaitoksen kanssa yhteistyössä sopimuspalokuntana.

Toiminta Metsäkylän VPK:ssa jakaantuu harjoitteluun ja aktiiviseen palo- ja pelastustoimeen. VPK:ssa toimii nuoriso-osasto, sekä hälytysosasto.

AJANKOHTAISTA

Yhdistys

Klaukkalan Metsäkylän VPK ry:llä on sammutus sopimus Keski- Uudenmaan Pelastus laitoksen kanssa.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Tomi Raekannas, Sihteerinä Kai Paukkunen, rahastonhoitajana Santtu Kolari ja Isännöitsijänä Aarre Laitila, varapuheenjohtajana toimii Ricardo Battilana ja hallituksen jäseninä Arto Laitila, Eppu Santala ja Jussi-Pekka Huttunen. Yhdistys toimii omistamassaan kiinteistössä osoitteessa Palokunnankuja 18, 01810 Luhtajoki.

Palokunnantalo valmistui 1961 mittavan talkootyön tuloksena. Kiinteistöä hoidetaan edelleen talkoo voimin niiltä osin kuin se on mahdollista. Kiinteistö vaatii jatkuvaa huolenpitoa, jotta sen kunto ja käytettävyys säilyisi moitteettomana. Yhdistys saa varoja toimintaansa vuokraamalla kiinteistön liikehuoneistoa, sekä talonmiehen asuntoa.

Juhlavuoden kunniaksi vuonna 2011 yhdistykselle valmistui paraatilippu, joka vihittiin käyttöön 19.10.2011 Nurmijärven seurakuntakseskuksessa, lipun vihki kirkkoherra Ari Tuhkanen. Lipun juhlallisen naulauksen suoritti yksitoista eri aikakauden edustajaa. Lipun suunnitelusta, sekä toteutuksesta vastasivat Esa Penttilä ja Helsingin Lipputehdas.

Hälytysosasto

Hälytysosasto koostuu aktiivisesti palo- ja pelastustoimintaan osallistuvasta sekä palomiestaitoja keräävistä henkilöistä. Aktiiviseen hälytystoimintaan mukaan pääsee kun taidot ovat karttuneet ja pelastusliiton järjestämät peruskurssit on käyty.

Hälytysosaston yksi tärkeä tehtävä on myös valistus toiminta, jolla pyritään ennakoimaan vaarallisia tilanteita, sekä oppia toimimaan poikkeuksellisissa tilanteissa, esimerkiksi onnettomuuspaikalla.

Hälytys osaston kalustoon kuuluu sammutusauto Scania vm. 2014, sekä säiliöauto vm. 1998, molemmat autot omistaa Keski Uudenmaan pelastuslaitos.

Hälytysosasto kokoontuu harjoittelemaan maanantaisin klo 18:00-20:00, mikäli kiinnostuit palokuntatoiminnasta, niin lisätietoa antaa Palokunnan päällikkö Jussi-Pekka Huttunen puh: 050-4306940.

Nuoriso-osasto

Nuoriso-osaston johtajana toimii Jussi-Pekka Huttunen, sekä kouluttajina Melina Tervahartiala, Kai paukkunen. Osasto kokoontuu harjoituksiin tiistaisin klo. 18:00 – 20:00 välisenä aikana harjoitellen palokunta taitoja, sekä valmentautuen kilpailuihin, joista on saatu menestystä. Nuoriso-osaston jäsenen ala ikäraja on 10 vuotta ja jäseninä on sekä tyttöjä että poikia. Nuoriso-osasto osallistuu myös hälytysosaston mukana valistustoimintaan eri tapahtumissa. Keväisin ja kesällä nuoriso-osasto osallistuu erilaisille palokuntanuorten leireille. Nuoriso-osastosta on mahdollisuus siirtyä hälytysosastoon 16-ikä vuoden jälkeen ja kun vaadittavat peruskurssit on suoritettu. Mitään erityisvaatimuksia ei nuoriso-osastoon pääsemisessä ole. Otamme lisää jäseniä nuoriso-osastoon kevätkauden alussa tammikuussa ja syyskauden alkaessa elokuussa.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan nuoriso-osastoon ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse osoitteesta nuoriso-osasto@metsakylanvpk.fi .

Yhteystiedot

Palokunnan päällikkönä toimii  Jussi-Pekka Huttunen  ja II päällikkönä Kai Paukkunen, puh. 0443667976. Mikäli olet kiinnostunut palokuntatoiminnasta ota yhteyttä Jussi-Pekka Huttunen puh. 050-4306940.